Mai multe ONG-uri din țară au aderat la Coaliția pentru Aer Curat

Download PDF

• Membrii ONG-urilor care au aderat la Coaliția în domeniul Calității aerului vor avea posibilitatea să fie instruiți în dezvoltarea campaniior de advocacy și elaborarea de politici publice.

După o serie de patru întâlniri naționale, care au avut loc la Iași, Timișoara, Brașov și București, a fost creată Coliția pentru Aer Curat, la care au aderat deja 18 organizații neguvernamentale din țară. Este vorba despre ONG-uri care au în Statul lor prevăzute activități în domeniul protecței mediului și sănătății populației.


Membrii ONG-urilor care au aderat la Coaliția în domeniul Calității aerului vor avea posibilitatea să fie instruiți în dezvoltarea campaniior de advocacy și elaborarea de politici publice.
În plus, cu ajutorul membrilor acestor ONG-uri, dar și a experților din proiect urmează să fie elaborată politica publică alternativă în domeniul calității aerului. Reamintim că crearea acestei coaliții este parte a proiectului „POLITICI PUBLICE ALTERNATIVE IN DOMENIUL CALITATII AERULUI” derulat în perioada iulie 2018 – octombrie 2019.

Scopul proiectului este dezvoltarea capacității ONG-urilor de a dezvolta politici publice alternative, în vederea optimizării proceselor decizionale ale administrației publice, orientate către cetățeni şi mediul de afaceri. Beneficiar și lider de proiect este Breasla Constructorilor Ieșeni, în parteneriat cu Asociația Eco-Natura Comunității Băicoi (București), Asociația Creștem România Împreună (Brașov), Asociația Grupul de Inițiativă în promovarea Opiniei Publice –GIPRO (Timișoara) și Organizația Huțul-Eko Brodina (Suceava). Împreună, și-au propus să schimbe modul în care societatea civilă se implică în formularea de politici publice alternative. „În acest moment, în România, sunt foarte multe probleme de rezolvat. Sperăm ca prin acest proiect să conturăm politici publice alternative în domeniul calității aerului cu care să ne putem mândri. Ne bazăm pe faptul că prin campania de advocacy și prin audierile publice pe care le vom organiza în mai multe orașe din țară vom realiza un proiect de lege livrabil pentru Ministerul Mediului, care să poată fi implementat în România”, a declarat doamna Mioara Gociu, președinte Asociației Breasla Constructorilor Ieșeni.

Proiectul are ca rezultate așteptate creșterea capacității ONG-urilor şi partenerilor sociali de a se implica în formularea şi promovarea de propuneri alternative la politicile publice iniţiate de Guvern. Printre activitățile proiectului se numără și dezvoltarea unei campanii de conștientizare a calității aerului, sub numele ”Oxigen pentru România”.

Proiectul are Codul SIPOCA 249, Cod SMIS 2014+ 111890 și a primit finanțare de la Uniunea Europeană, din Fondul Social European prin Programul Operațional Capacitate Administrativă 2014-2020. Acesta a demarat în data de 20 iulie 2018, are o durată de implementare de 16 luni și o valoare totală de 886.587,32 lei, din care 729.698,45 lei valoarea eligibilă nerambursabilă din FSE și 139.157,12 lei valoarea eligibilă nerambursabilă din bugetul național.

Atașat găsiți lista ONG-urilor care au aderat la Coaliția pentru Aer Curat.

Pentru a adera la Coaliția pentru Aer Curat, vă rugăm să trimiteți un email la adresa office@breaslaconstructorilor.ro

View Fullscreen