/ Asociația Breasla Constructorilor Ieșeni / Str. Trei Fântâni, Iași, România

Proiect de anvergură pentru unul dintre membrii clusterului „Breasla Constructorilor Ieșeni”

Download PDF

Compania de construcții CONEST va demara în perioada următoare unul dintre cele mai ample proiecte de reabilitare a rețelei de termoficare din municipiul Iași. Primăria municipiului Iași va semna două contracte cu o asociere condusă de CONEST, din care mai fac parte încă trei fime din -București, eficientizarea distribuției agentului termic prin modernizarea retelelor termice primare, dar si a punctelor termice de distributie secundare catre consumatorii finali

Proiectul va fi derulat în perioada 2017 – 2018. Este vorba despre 25 km rețele primare și alți 50 km rețele secundare. Principalele lucrări la rețele primare vor fi executate în Zona Industrială, Podu Roş, Cantemir, Bularga, Păcurari, zona Pasaj „Octav Băncilă“ sau Tudor Vladimirescu. Valoarea lucrărilor se ridică la 46,9 milioane lei.
Al doilea contract face referire la modernizarea a 50 km reţele secundare la opt puncte termice din Tătăraşi (şase) şi Nicolina (două). Acest contract are o valoare de 21 milioane lei.

„La conductele care nu au fost retehnologizate, izolaţia termică este realizată din vată minerală, protejată cu carton asfaltat. Vechimea acestora este cuprinsă între 30 şi 50 de ani. Problemele apărute în sistemul de conducte secundare neretehnologizate sunt similare celor din sistemul primar, respectiv o funcţionare defectuoasă, mai ales unde nu există recirculaţie pentru apă caldă menajeră”, au menţionat specialiştii primăriei în caietul de sarcini. Ei au adăugat că problema „cea mai importantă şi deranjantă” pentru consumatori constă în faptul că aceştia nu au temperatura dorită la apa caldă menajeră în mod special la începerea consumului dimineaţa.

„Proiectul pe care compania noastră îl va derula este unul de anvergură. La finalizarea lucrărilor, locuitorilor municipiului Iași li se va asigura un confort sporit în exploatarea rețelelor de termoficare.  Scopul principal al proiectului este creșterea eficienţei energetice prin reducerea pierderilor în sistemul de distribuție a energiei termice,  dar și reducerea impactului negativ asupra mediului generat de sistemul de încălzire centralizată”, a declarat George Tofan, director general CONEST.

Licitațiile, adjudecate prin SEAP
Lucrările vor fi realizate în colaborare cu alte trei firme din București, împreună cu care, compania din Iași a realizat asocierea pentru susținerea acestui proiect. Este vorba despre „Construcţii Erbaşu“ SA, „Consix Construcţii“ SRL şi IPCT Instalaţii SRL. Totodată, asocierea are cinci subcontractanţi şi trei terţi susţinători. Valoarea totală a lucrărilor se ridică la aproximativ 15 milioane de euro.
Cele două licitații au fost câștigate în cadrul proiectului „Reabilitarea sistemului de termoficare în Municipiul Iași în vederea conformării standardelor de mediu privind emisiile în atmosferă și creșterea eficienței energetice în alimentarea cu căldură urbană. Etapa a II-a”, accesat prin Programul Operațional Infrastructura Mare (POIM). Licitaţiile au fost adjudecate prin Sistemul Electronic de Achiziţii Publice (SEAP), un sistem perfect transparent de derulare a licitațiilor. Pentru ambele contracte au existat câte patru ofertanți.

 


Sursa :

Breasla Constructorilor Ieșeni este asociația care unește firmele locale din domeniul construcțiilor, în scopul creării şi întreţinerii unor relaţii profesionale fructuoase. Ea reprezintă o platformă de colaborare, dezvoltare, cercetare și inovare în industria construcțiilor civile și industriale. Breasla îşi asumă sarcinile de a promova spiritul antreprenorial, de a integra oferta de educație și de formare profesională în producție şi de a oferi informații şi soluţii privind oportunitățile de afaceri în domeniu.


Asociația Breasla Constructorilor Ieșeni
Str. Trei Fântâni 700280, Iași, România
Telefon: 0372 752 523 / 0737.043.315
Fax: 0372.870.688
Email: office@breaslaconstructorilor.ro