Rapoarte sinteză ale dezbaterilor și audierii publice „Politici publice alternative în domeniul calității aerului” din Iași, Timișoara, Brașov și București

Download PDF

În perioada 9 – 16 iulie 2019,  Asociaţia Breasla Constructorilor Ieşeni, în parteneriat cu Asociația Creștem România Împreună, Grupul de Inițiativă în promovarea opiniei publice – GIPRO, Asociatia Eco-Comunității Baicoi si Organizația Hutul-Eko Brodina au organizat în Iași, Brașov, Timișoara și București trei dezbateri publice și o audiere publică cu tema „Politici publice alternative în domeniul calității aerului”.

Scopul acestor întâlniri a fost de a colecta într-un cadru legal și democratic propuneri de îmbunătățire a măsurilor privind măsurarea și păstrarea calității aerului, menite să caute răspunsul la mai multe întrebări punctuale.

La întâlniri au participat membri ai Coaliției prntru Aer Curat, Ministerului Mediului, Agenției pentru Protecția Mediului, , ai Instituției Prefectului și consiliilor județene, reprezentanți ai partidelor politice sau ai societăților comerciale și ONG-uri interesate de subiect. De asemenea, au fost prezenți în calitate de observatori reprezentanți ai MDRAP – AM POCA și ai mass media cu acoperire națională.

Atașăm rapoartele privind dezbaterile publice din Iași, Timișoara și Brașov, precum și raportul audierii publice din București.